Elantra Sport Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
143 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I got this weird slamming noise after I let off boost. I'm at 20k miles, so it's relatively still pretty new car.

I did do the BPV to BOV mod.

I can feel this slam vibration through the gas pedal after let off boost (hard acceleration).
Does anyone know if this is BPV or engine mount? Or possibly any other issues?
 

·
Registered
Joined
·
143 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Just have a look around and make sure nothing is loose. Engine mount, intake if you have one, etc.

That's a really good point. I don't have aftermarket intake.
Is it easy to access the BPV? Just take off the intake duct?
 

·
Registered
Joined
·
2,940 Posts
That's a really good point. I don't have aftermarket intake.
Is it easy to access the BPV? Just take off the intake duct?
That will help. But if that is the only mod you have, it's got to be something else. My suggestion would be, if you can easily replicate the issue, just take it to the dealership.
 

·
Registered
Joined
·
338 Posts
I got this weird slamming noise after I let off boost. I'm at 20k miles, so it's relatively still pretty new car.

I did do the BPV to BOV mod.

I can feel this slam vibration through the gas pedal after let off boost (hard acceleration).
Does anyone know if this is BPV or engine mount? Or possibly any other issues?
My guess is either transmission (you DCT or Manual?) or engine mounts.

edit: adding exhaust mounts
 

·
Registered
Joined
·
143 Posts
Discussion Starter · #7 ·
My guess is either transmission (you DCT or Manual?) or engine mounts.

edit: adding exhaust mounts
Manual. I start to rule out engine mount, because the likelihood is small and the car does not vibrate in other times.
I will check my connection for BPV and exhaust tomorrow as I change my oil.
 

·
Registered
Joined
·
143 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Manual. I start to rule out engine mount, because the likelihood is small and the car does not vibrate in other times.
I will check my connection for BPV and exhaust tomorrow as I change my oil.
Update:

I reconnected the Recirc hose to the intake and the noise goes away. I think my BPV is crapping out. There is no smooth damping to the valve anymore =(
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top